7 toffe plekken in de Filipijnen!

De schitterende Filipijnen liggen in Zuidoost-Azië in de westelijke Stille Oceaan. Alle ingrediënten voor een tropische vakantie zijn aanwezig, van uitgestrekte zandstranden op de Filippijnse eilanden tot dichte jungles, van hectische metropolen tot luxe en exclusieve resorts om heerlijk bij te komen. Vergeleken andere landen in de regio zijn de Filipijnen nog maar nauwelijks door Nederlandse reizigers ontdekt. Dit terwijl het land net zo goed (soms zelfs beter) bereikbaar is dat geijkte vakantielanden als Thailand, Vietnam en Indonesië. Of je nu een dagje naar het strand wilt, een bergketen wilt beklimmen, of grotten wilt verkennen, dit geweldig mooie vakantieland heeft het allemaal.

Ondergrondse rivier, Puerto Princesa

Ondergrondse rivier

De schitterende grotformaties, prachtige kalkstenen kliffen en het kraakheldere water van de 8,2 kilometer lange Puerto Princesa Underground River zijn wereldwijd bekend. Ooit werd dit gebied zelfs uitgeroepen tot één van de 7 wereldwonderen. Je kunt de rivier verkennen door middel van een waterfiets, onderweg wordt je getrakteerd op adembenemende uitzichten. Als je de grotten betreedt, wordt je verwelkomt door de meest uiteenlopende natuurlijke structuren van stalactieten en stalagmieten. Combineer een bezoek aan dit prachtige hoogtepunt met een aantal overnachtingen op het eiland Palawan, zodat je voldoende tijd hebt de rest van het eiland te verkennen.

El Nido-strand, Palawan

El Nido

Het El Nido-strand ligt net als Puerto Princesa op het eiland Palawan, de thuisbasis van vele schitterende stranden, diverse toffe attracties en veel meer. Dit alles maakt het misschien wel het mooiste eiland van de Filipijnen. Vanwege de paradijselijke kenmerken als witte stranden, helderblauwe golven, koraalriffen met kraakhelder zeewater en adembenemende kalkstenen kliffen, is het voor velen één van de meest populaire bestemmingen binnen het land. El Nido ligt in het noorden van Palawan en is over het algemeen duurder in vergelijking met de andere (vaak goedkopere) toeristische bestemmingen, maar dat komt deels omdat als één van de beste stranden van de Filipijnen wordt beschouwd.

Natuurpark Tubbataha Reefs, Palawan

Tubbataha

Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen hun lol op in het prachtige, maar zo goed als onontdekte Tubbataha Reefs Marine Park. De prachtige riffen liggen midden in de Sulu Zee en de duikspot is te bereiken vanaf Puerto Princesa op het eiland Palawan. De enige manier om de duikeilanden te bereiken is via een liveaboard, zeer populair onder duikers. Liveaboards varen alleen uit in het duikseizoen, dat grofweg loopt tussen maart en juni.

Kawasan Falls, Cebu

Kawasan

Cebu is een populair en veelbezocht eiland in de Filipijnen. De hoofdstad is Cebu-City, ook wel bekend als “Queen City of the South” vanwege de handelsactiviteiten die al vele eeuwen terug gaan. Kawasan Falls wordt beschouwd als één van de mooiste watervallen van het land vanwege de geweldige kleur van het water en de weelderige jungle rondom de attractie. Lokale bewoners noemen de watervallen ook wel de Gatorade-fabriek, vanwege de overeenkomst met de kleur van Gatorade, vooral ook populair in de Filipijnen. De bezienswaardigheid bestaat ​​uit twee watervallen, de eerste is ongeveer 40 meter hoog en de tweede is zo’n 20 meter hoog. Je kunt dichtbij de waterval parkeren en de entree bedraagt 45 pesos. Let erop dat het er in het weekend aardig druk is, want ook locals gaan er met veel plezier naartoe.

Chocolate Hills, Bohol

Chocolate Hills

Gelegen in het hart van Bohol vind je de beroemde Chocolate Hills. De Chocolate Hills zijn een verzameling van 1776 heuvels die 100-500 meter boven de zeespiegel liggen en bijna uniform zijn in grootte en vorm. Tijdens het regenseizoen zijn de heuvels weelderig en groen en tijdens het droge seizoen kleuren ze prachtige chocoladebruin, vandaar de naam. De Chocolate Hills werden in 1988 uitgeroepen tot het derde Nationaal Geologisch Monument van de Filippijnen. Bohol is verder een geweldig eiland vol hoogtepunten. Je hebt er prachtige resorts en je vult makkelijk een week met alle attracties. Bohol is de thuisbasis van de Tarsier, een bedreigde primaat niet veel groter dan je hand met enorme ogen en een ratachtige staart.

Coron, Palawan

Coron

In het uiterste westen van de Filipijnen ligt het eiland Palawan, waar de meeste reizigers wel eens wat over gehoord of gezien hebben vanwege de vele hoogtepunten. Coron Island ligt in het uiterste noorden en is één van de 1700 eilandjes rondom Palawan. Eilandhoppen staat er centraal en is met stip de leukste activiteit, waarbij je per gehuurde boot naar de verschillende kleine eilanden in de omgeving worden gebracht om te duiken en te snorkelen. Je komt foto-opslag te kort voor alle Instagrammable plekken die je er aandoet. Hoogtepunten zijn de beroemde Twin Lagoons, Kayangan Lake en Barracuda Lake.

Banaue rijstterrassen, Benguet

Banaue

Gelegen in het hart van Luzon liggen de Banaue-rijstterrassen. Deze rijstvelden worden beschouwd als het 8e wereldwonder en ook wel ‘stairway to heaven’ genoemd vanwege de prachtige vergezichten. De terrassen zijn meer dan 2000 jaar geleden uitgehouwen door de Ifugao-stam, die ondanks het gebruik van de meest elementaire gereedschappen, toch in staat waren zo’n technisch wonder te produceren. Het enorme netwerk van rijstterrassen wordt ondersteund door een complex irrigatiesysteem dat al duizenden jaren zijn werk doet. Een absolute must-see als je de Filipijnen bezoekt en goed te combineren met andere hoogtepunten in en rond Baguio City, de zomerhoofdstad van de Filippijnen.

Deel je tips

Zelf naar de Filipijnen geweest en andere geweldige plekken bezocht? Dee je tips met ons en laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *