Wat neem je mee naar de Filipijnen?

Eindelijk is het zover: je gaat op reis naar de Filipijnen. Het ticket is geboekt, de reisplanning gemaakt en je dagdroomt al van het witte strand onder de palmbomen. Maar voordat je kunt gaan moet je beslissen wat je meeneemt. Hieronder vind je een lijst met dingen die niet in je koffer mogen ontbreken.

meeneemtips-1

  • Teenslippers zijn hét schoeisel in Zuid-Oost-Azië. Ze zijn goedkoop, je krijgt er geen zweetvoeten in en je kunt ze snel uittrekken als je een huis binnengaat. Neem dus een paar mee of koop ze voor weinig geld in de hoofdstad Manilla. Daarnaast zijn een paar wandelschoenen of hoge gympen, bijvoorbeeld deze van Palladium, onmisbaar. Bij een wandeling door het oerwoud of langs het rijstveld beschermen ze je voeten tegen slangen en ander ongedierte, en je loopt niet het risico je tenen open te halen aan stenen.
  • Een reisstekker is belangrijk om je telefoon of camera te kunnen opladen. Op de Filipijnen worden verschillende soorten stopcontacten gebruikt. De netspanning wijkt met 220 V iets af van de Nederlandse 230 V. Omdat fabrikanten van elektrische apparaten daar rekening mee houden, is dat gelukkig geen probleem.
  • Anti-muggenspul en een muggennet beschermen je tegen de kleine beestjes, die de Filipijnen vooral in het regenseizoen bevolken. Een muggennet en lange kleding, vooral als het donker wordt, zijn de effectiefste middelen om je tegen muggenbeten te beschermen. Voor de plekken die onbedekt blijven raden we Deet aan. Sla hier voor je reis genoeg van in, want het is niet overal te krijgen. Op het eiland Luzon kan buiten Manilla een malariakuur nodig zijn. Meer informatie over malaria vind je hier.
  • Met een goede reisgids op zak vind je altijd een plekje om te slapen. We hebben hier een lijstje met reisgidsen over de Filipijnen samengesteld.
  • Zonnebrand! En geen superduur factor 50 fles van 50ml, maar een grote factor 20 van het Kruidvat. Met zoveel zonnebrand hoef je namelijk niet zuinig te doen, en vaak smeren is beter dan te weinig smeren.
  • Een “money belt”. Zorg dat je alle belangrijke zaken in je moneybelt hebt die je onder je kleding draagt. Die money belt blijft natuurlijk onderweg buiten zicht 🙂
  • Een “aqua bag”. Even een bootje pakken? Stop je belangrijkste spullen dan in een aquabag, zodat het niet nat wordt mocht je in het water terechtkomen. De beste manier om elektronica droog te houden.
  • Luchtige kleding zorgt ervoor dat je ook bij tropische temperaturen ontspannen blijft. De Filipino’s in de steden kleden zich over het algemeen westers, dus in een korte broek en een t-shirt val je niet op. Neem niet teveel kleding mee, want je kunt die ter plaatse voor weinig geld kopen. Let er wel op dat de Filipijnse maten kleiner vallen dan de Nederlandse.
  • Eén van de kledingstukken die wel in je koffer of backpack hoort is een spijkerbroek. Een passende jeans is tijdens je vakantie vaak lastig te vinden, dus kun je beter van tevoren een mooie uitzoeken. In de lange variant is de jeans geschikt voor wat koeler weer, bijvoorbeeld in de bergen of in het regenseizoen. De verkorte versie draag je als het warm is, bij voorkeur in een lichte of felle kleur. Je bent tenslotte op vakantie!

meeneemtips-2

1 gedachte over “Wat neem je mee naar de Filipijnen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *