Top 10 hoogtepunten

De Filipijnen is niet zo’n toeristische bestemming onder de reislustige Nederlanders. Waar landen als Thailand, Indonesie, en ook Vietnam en Maleisie al jaren door grote aantallen bezocht worden, is de Filipijnen een beetje een ondergeschoven kindje. Daar komt langzaam verandering in. Het land staat regelmatig met trots op de diverse reisbeurzen en toont daar een prachtige showcase van wat je er allemaal kunt doen en ondernemen. Het samenstellen van een top 10 met hoogtepunten is niet makkelijk, het land heeft namelijk enorm veel te bieden. Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire attracties. Ga je naar de Filipijnen, dan moet je er in ieder geval een paar op je todo lijstje zetten.

1) De ondergrondse rivier bij Puerto Princesa

Op het eiland Palawan ligt de stad Puerto Princesa. Hier vind je met 8.2 kilometer lengte de langste navigeerbare ondergrondse rivier ter wereld. De rivier ligt binnen een nationaal park dat tevens een UNESCO World Heritage Site is. De rivier ligt onder de Karst-berg genaamd St.Paul. Een trip naar Pawalan biedt veel meer dan alleen deze topattractie. Je kunt er o.a. prima duiken en snorkelen (bv bij Honda Bay en het Tubbataha marine park), vuurvliegjes bekijken en de Babuyan river cruise doen.

2) Taal vulkaan

De Taal vulkaan is een van de grootste hoogtepunten van de Filipijnen. Deze vulkaan is namelijk bijzonder, want het heeft een kratermeer, en de vulkaan ligt zelf ook weer binnen een meer op een eiland: “ A Lake within a Volcano within a Lake Within an Island“. De attractie ligt dichtbij Manilla, wat het een prima dagbesteding vanuit je hotel in de hoofdstad maakt.

3) Boracay

Het kleine eiland Boracay is de strandbestemming van de Filipijnen. Je hebt er uitgestrekte zandstranden met kraakhelder water. De eiland komt vaak terug in de lijstjes met mooie stranden ter wereld. Er zijn diverse resorts, varierend van ultraluxe tot supergoedkoop. Het eiland ligt ten noorden van het grotere eiland Panay, op een uurtje vliegen vanaf Manilla (of Cebu). Het is de perfecte bestemming wanneer je wat dagen aan het strand wil relaxen. Wil je echter een wat exclusiever verblijf op een wat meer verlaten eiland, ga dan voor een van de vele andere eilanden in de Filipijnen, Boracay is namelijk flink toeristisch (en daarom erg gezellig).

4) De eilandengroep Batanes

De Batanes is een kleine eilandengroep in het uiterste noorden van de Filipijnen. Het ligt grofweg tussen Taiwan en de Filipijnen in. Het zijn bijzondere eilanden. Door de ligging is er een prettig klimaat, locals reizen er naartoe om de prachtige natuur en de interessante lokale bevolking van de eilandengroep – de Ivatans – te bezoeken. Het eiland heeft 4 seizoenen, een groot verschil met de rest van de Filipijnen. Een bezoek aan de eilanden zal een absoluut cultureel hoogtepunt van een reis naar de Filipijnen zijn. Daarbij is het een frisse afwisseling van de doorgaans hete rest van het land.

5) Rijstterrassen in de Cordilleras regio

De rijstterrassen van Banaue zijn al ruim 2000 jaar oud en vormen nog steeds de belangrijkste irrigatiemethode om de omgeving van water te voorzien. De mooiste terrassen liggen bij Banaeu zelf. Andere prachtige terrassen vind je bij Batad en bij Mayoyao. In deze omgeving vind je trouwens ook diverse prachtige watervallen. Verder heb je nog diverse ’viewpoints‘ met fantastische uitzichten over de omgeving.

6) Vigan

Vigan is een prachtig historische dorp uit de Spaanse koloniale tijd in de 16e eeuw. De huizen zijn allemaal authentiek en gebouwd in typische Spaanse stijl. Je kunt heerlijk over de smalle straatjes wandelen en het dorp geeft een prachtige kijk op het koloniale verleden van het land. Het dorp ligt in het noordwesten van Luzon, en een bezoek is goed te combineren met een bezoek aan Banaue.

7) Bohol

Bohol is een tropisch eiland met prachtige stranden in het centrale deel van de Filipijnen. Het is een van de meest populaire duik- en snorkelbestemmingen van het land; de duikcondities zijn er fantastisch. Kom je tussen maart en juni, dan heb je zelfs kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Naast duiken en snorkelen heeft Bohol nog veel meer te bieden. Zo heb je er de Chocolate Hills; kegelvormige heuvels van zo’n 50 meter die buiten de regentijd een bruinige kleur hebben. Ook heb je er diverse natuurgebieden, waar je onder andere de kleine aapsoort de Tarsius kunt spotten.

8) Manila

De hoofdstad van de Filipijnen is enerzijds zeer interessant om te verkennen, maar aan de andere kant een enorme vervuilde en hectische stad waar westerse toeristen snel de weg kwijt raken. De stad is vooral leuk als je de moderne Filipijnse bevolking wilt meemaken. Manila heeft zeer moderne delen, vol grote shopping malls, hoogbouw en boulevards. Daarnaast heb je het oude centrum – Intramuros – met diverse historische hoogtepunten. Ben je fan van drukke Aziatische steden, dan moet je Manila zeker bezoeken.

9) Tubbataha Reef nationaal park

Tubbataha Reef is de mooiste duikbestemming van de Filipijnen en tevens een van de mooiste ter wereld. Het koraal verkeert er in zeer goede staat, en verder heb je er prachtige koraalwanden en diverse bountyeilanden. De enige manier om er te komen is via een liveaboard, een verblijf op een schip dat speciaal dient om duikers langs de mooiste plekjes te varen. Het duikseizoen bij Tubbataha duurt alleen maar van maart tot juni. Daarnaast is er maar een beperkt aantal live-aboards beschikbaar en is er hierdoor vaak sprake van een wachtlijst.

10) Prachtige barokkerken

In de Filipijnen is het grootste deel van de bevolking Christelijk, het is de derde grootste katolieke land ter wereld. Ten tijde van de Spaanse heerschappij werden er diverse prachtige kerken in barokstijl gebouwd. Een aantal van deze kerken kun je in de hoofdstad Manila bezichtigen. De meest bijzondere kerken zijn; San Agustin kerk, de Miag-ao kerk, de Paoay kerk en de Santa Maria kerk (dit zijn tevens UNESCO World Heritage Sites). Er zijn naast de vier meest belangrijke kerken ook nog honderden andere prachtige kerken die verspreid door het land liggen.

3 gedachten over “Top 10 hoogtepunten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *