Vijf mooiste stranden

Met meer dan 7000 eilanden is het niet makkelijk de 5 mooiste stranden op te noemen. Daarbij, wat is een mooi strand. Is niet elk strand standaard mooi? Verder, de een houdt van verlaten bountystranden, de ander van stranden met een ruige zee en hoge golven. Ook is het voor sommige reizigers een vereiste dat je meteen vanaf het strand kunt snorkelen of duiken.

De volgende 5 stranden worden al jaren veelvuldig genoemd als je een local vraagt naar zijn top5. Deze stranden zijn allemaal redelijk goed bereikbaar, of met een korte vlucht vanaf Manila of Cebu, of over land met openbaar vervoer of met eigen vervoer.

1) El Nido op Palawan eiland

El Nido is een prachtig strand. Het is er zo mooi dat het recent nog gebruikt werd als scene in de laatste Bourne film. Niet alleen de stranden zijn er schitterend, de omgeving is ook adembenemend mooi. Het trekt vooral duikfanaten en snorkelaars.

2) De stranden van Boracay

Boracay is een vrij toeristisch eiland in het centrale deel van de Filipijnen. Het is er supergezellig en trekt vooral veel backpackers aan. De stranden zijn er erg mooi, en vooral erg uitgestrekt. Het eiland trekt ook veel liefhebbers van watersporten als kitesurfen en windsurfen.

3) Panglao beach op Bohol eiland

Bohol is een supertropische bestemming in het centrale deel van de Filipijnen. Het ligt op een steenworp van de grote stad Cebu en is daarom makkelijk te bereiken. Het is een fantastische plek om te duiken en snorkelen. Panglao beach is erg mooi met kraakhelder water en een prettig tropisch sfeertje.

4) 100 eilanden bij Pangasinan

Op een paar uur rijden ten noorden van Manila ligt het Hundred Islands nationaal park. Hier liggen diverse kleine eilanden dichtbij elkaar. Je kunt er leuk islandhoppen, en jezelf laten droppen op een van de verlaten strandjes (men komt je dan later weer oppikken).

5) Stranden van Coron

Ten noorden van Palawan ligt het kleinere eiland Busuanga. Hier heb je het dorp Coron, en in de buurt het gelijknamige kleine eiland Coron. Rondom het eiland liggen diverse kleinere eilanden, allen met prachtige, verlaten stranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *