5 meest populaire eilanden

Er zijn in de Filipijnen ruim 7100 eilanden te vinden. Een groot deel is onbewoond, en vaak niet meer dan een grote rots die uit de zee steekt. Zo’n 2000 eilanden zijn echter bewoond. De grootste eilanden zijn Luzon, Mindanao, Negros en Samar. Verder heb je nog de eilanden die toeristen van over de hele wereld aantrekken, vanwege hun schoonheid of vanwege prachtige attracties.

Deze top 5 bestaat uit de vijf meest bekende en populaire eilanden.

1) Bohol eiland

Bohol is een prachtig eiland op zo’n 3 uur varen vanaf Cebu City. Het is een heerlijk tropisch eiland, prima om een paar dagen of zelfs langer op te verblijven. Je hebt er prachtige stranden, kraakhelder water voor de duikliefhebber of snorkelaar. Ook heb je er voldoende accommodatie voor elk budget. Er is niets leukers dan Bohol op de brommer te verkennen. Een van de grootste hoogtepunten zijn de Chocolate Hills, die tijdens het droge seizoen erg veel op bergjes chocolade lijken.

2) Palawan eiland

Palawan is een groot eilanden ten westen van de Filipijnen. Je hebt er diverse grote attracties en bezienswaardigheden. Met stip op nr. 1 staat de ondergrondse rivier bij Puerto Princessa. Ook het tropische sfeertje bij El Nido trekt veel reizigers. Palawan wordt ook wel eens het best bewaarde geheim van het land genoemd.

3) Cebu eiland

Cebu is een groot eiland in het centrale deel van de Filipijnen. Cebu City is de 2e grootste stad van het land, met diverse attracties en prachtige shopping malls. De regio Oslob is bekend om het duiken met walvishaaien. Er is verder voldoende op het eiland te doen om je er makkelijk een kleine week te vermaken.

4) Coron eiland

In het verlengde van Palawan ligt Busuanga eiland met daarbij het kleinere Coron eiland. De omgeving is schitterend en het is er nog niet zo heel toeristisch. Het is vooral populair onder wrakduikers, aangezien er een complete Japanse vloot tot zinken is gebracht tijdens de 2e wereldoorlog.

5) Boracay eiland

Het meest toeristische eiland van de Filipijnen. Ook een van de meest gezellige eilanden. Wil je zeker zijn van bepaalde (luxe) faciliteiten, verblijf dan in een van de luxe resorts op het eiland. Boracay is prachtig tropisch en absoluut een bezoek waard.

Vanzelfsprekend zijn er nog veel andere eilanden die erg mooi zijn en wellicht een plaatsje in deze top 5 verdienen. Vind je dat we een eiland vergeten zijn, laat ons dit dan hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *