De hoogtepunten van Manilla

Manilla is een stad die door veel toeristen kort wordt bezocht of zelfs wordt overgeslagen. Zonde, want Manilla heeft genoeg te bieden om enkele dagen door te brengen. Lastig om de leuke dingen te vinden? Lees dan dit artikel met de hoogtepunten van Manilla op een rijtje.

1. Maak kennis met het leven in de sloppenwijken

smokey-mountain

Een groot gedeelte van de inwoners van Manilla leeft onder slechte omstandigheden in de sloppenwijken. Wanneer je echt kennis wilt maken met het leven in Manilla, is het bezoeken van een sloppenwijk een echte aanrader. Smokey Tours biedt een tour aan door Smokey Mountain, de grootste vuilnisbelt van Manilla, en laat zien hoe de mensen hier leven. De tour is een echte eye-opener en laat zien dat je met de kleine dingen gelukkig kunt zijn en zoveel mogelijk van het leven moet genieten. Dat is immers wat de mensen in Smokey Mountain ook doen.

2. Intramuros

st-agustin-kerk-manila

Intramuros is het oude en historische centrum van Manilla. De naam Intramuros betekent letterlijk ‘tussen de muren’ en vroeger was dit de plek waar overheidsgebouwen, kerken, huizen, scholen, ziekenhuizen en pleinen waren. Tegenwoordig is Intramuros nog steeds het historische centrum van Manilla met als hoogtepunten Fort Santiago en St. Augustin Church. Smokey Tours biedt een fietstour door Intramuros aan waarbij je onder leiding van een lokale gids alle interessante plekken bezoekt.

intramuros-fiets-tour

3. Rizal Park

Jose Rizal is een nationale held van de Filippijnen en Rizal Park is vernoemd naar hem. Hier werd Jose Rizal in de Spaanse Koloniale tijd geëxecuteerd en een monument herinnert nog steeds aan dit moment. Veel Filipino’s komen naar dit park om te joggen, te wandelen of te picknicken. Vooral tijdens weekenden is het een gezellige bedoeling en kan je prima een middag in het Rizal Park doorbrengen.

4. Manila Bay

Manila Bay is de plek waar heel Manilla ’s avonds samenkomt om de zonsondergang te bekijken. Het is een gezellige, sociale bedoeling en de plek is prima geschikt om een praatje te maken met de lokale bevolking. Ook zijn er verschillende kraampjes waar Filippijnse snacks te koop zijn. Wanneer je helemaal tot rust wilt komen, kun je je laten masseren door een van de Filippijnse vrouwen.

5. Bezoek een van de vele markten

quinta-markt

Er zijn vele markten in Manilla en het is zeker de moeite waard om een middag rond te dwalen en het aanbod te bestuderen. Populaire markten bij de lokale bevolking zijn de Farmersmarket en Qmart. Hier is werkelijk van alles te koop: tropische vruchten, groente, vis, levende geiten en kruiden. Andere interessante markten zijn Quinta Market en de moslimmarkt. Hier vindt je behalve etenswaren ook lokale handgemaakte producten.

6. China Town

Een bezoek aan China Town is altijd de moeite waard, maar een bezoek aan China Town Manila zeker. Dit is namelijk een van de oudste China Towns in de wereld. In deze wijk zijn er verschillende theehuizen, goudsmeden, restaurants en typische Chinese winkeltjes. Daarnaast is een boog die de vriendschap tussen de Filippijnen en China symboliseert. Als je de verborgen plekken in China Town wilt ontdekken, kun je bij Smokey Tours een tour boeken door China Town en de omliggende markten.

7. Filippijnse nachtleven

Manilla is de perfecte plek om het Filippijnse nachtleven te ontdekken. De meeste populaire plekken bevinden zich in Makati en rond de Remedios Circle maar ook in het minder bekende Quezon City zijn er genoeg mogelijkheden. Een tip is om de karaoke bar te bezoeken en, net als de Filipino’s, je zangkunsten te laten zien.

8. Gedraag je als een Filipino

straatbeeld-manila

Filipino’s houden van airco en bevinden zich, vooral vanwege de airco, het liefste in de malls. In Manilla zijn er zoveel malls dat je je minstens een maand in de airco kan begeven zonder dat je twee keer hetzelfde ziet. Ook als je niet van shoppen houdt, is er genoeg te doen. Eet in de foodcourts, kijk een film in de bioscoop, speel videospellen in de speelhal of ga ergens zitten een neem alles wat er gebeurt in je op. De Mall of Asia is de op drie na grootste mall ter wereld en er is een foodcourt met uitzicht op Manila Bay.

9. Hanengevechten

Hanengevechten is een van de populairste sporten in de Filippijnen en een belangrijk onderdeel van de cultuur. In Manilla zijn verschillende cockpits waar, vooral tijdens het weekend, de hele dag door hanengevechten plaatsvinden. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe de Filipino’s met fanatieke handgebaren vol passie hun geld inzetten op een van de hanen. Je kunt zelf een van de cockpits bezoeken (vaak geldt een toegangsprijs) maar als je meer wilt leren over de hanengevechten en de rol die het speelt in de Filippijnse cultuur is het een aanrader om de hanengevechten tour van Smokey Tours te boeken waarbij je met een lokale gids een cockpit in Manilla bezoekt en de sfeer tijdens de hanengevechten kan ervaren.

Over de auteur

Manon Habers heeft in Manilla gewoond en kent de stad als geen ander. Zij werkte voor Smokey Tours, een organisatie die diverse prachtige tours aanbiedt met het doel om haar gasten kennis te laten maken met de andere kant van Manilla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *